Pétillant naturel
Vagy ahogy manapság emlegetjük pét nat. Egy újabb trend, ami a borsznobokat ideig-óráig szórakoztatja? Hipster buborék? Az ősök tisztelete? Miről is beszélünk, … Olvass tovább!
Vagy ahogy manapság emlegetjük pét nat. Egy újabb trend, ami a borsznobokat ideig-óráig szórakoztatja? Hipster buborék? Az ősök tisztelete? Miről is beszélünk, … Olvass tovább!
Sabrage-nak hívják azt az igen teátrális eljárást, amikor a egy méretes karddal csuhintják le egy pezsgősüveg nyakát. Egy egészen költői fogalom is … Olvass tovább!
A pezsgő a kezdet és a vég. Alfa és Omega. Bármilyen étel mellé párosítható és vele bármit jó elkezdeni. Legyen friss, hideg … Olvass tovább!
Nem kell különösebb bátorság annak megfogalmazásához, hogy olvasóink jó része még meg sem született, amikor Mezei Mihály már pezsgőt készített. Fél évszázaddal … Olvass tovább!
Itt az év vége, és vele a kedvenc ünnepeink, a karácsony és a szilveszter. Mindenki készül, ajándékot vásárol és a menüt tervezi, … Olvass tovább!
A miskolci ZIP’s Brewhouse Demi palackjában drótkengyellel rögzített parafa dugó zárja, a Jameson, egyszer avatott hordójában érlelt Tokaji Furmint musttal és ChamPagne-i … Olvass tovább!
Bár francia konkurenciáját maga hozta be az országba, a nehézségek ellenére, újszerű gondolkodásának és forradalmi ötleteinek köszönhetően mégis az ő neve vált … Olvass tovább!
Ideje elfelejteni azt a tévhitet, hogy pezsgőt csak ünnepi alkalmakkor nyitunk. Noha a kedvenc pincészetünk csendes bora is tökéletes választás, vegyük elő … Olvass tovább!
A pezsgő nemcsak az ünnepek itala, a mindennapoké is – véli Blazsovszky Péter, a Babel Budapest étterem head sommelier-je, aki közel egy … Olvass tovább!
A francia pezsgőnek legendás rajongói köre van. Marilyn Monroe életrajzírója szerint a színésznő egyszer 350 palacknyi champagne-ban vett fürdőt, James Bond többet … Olvass tovább!