Friss, gyümölcsös pezsgő lesz az új trend 2019-ben?
A borfogyasztással szemben a pezsgőzés még mindig szezonális jellegű, elsősorban az év végi ünnepekhez kapcsolódik. Hazánkban évente mintegy 20 millió palack pezsgő … Olvass tovább!
Az egyetlen olasz pezsgő, amely képes versenyezni a champagne-nyal
A champagne-nyal egyedül versenyképes olasz pezsgőt Giulio Ferrari találta fel az észak-olasz városkában, Trentinóban, 1902-ben. Később, örököse nem lévén, konkurensére, Bruno Lunellire hagyta a … Olvass tovább!
Száraz pezsgő teszt: valódi különlegességek 2.000 Ft alatt!
Száraz pezsgő teszt, végre! Nem hiszitek el, hogy mennyire jólesett a kóstolóknak megannyi édes élelmiszer tesztje után a száraz pezsgő teszt. Fordított … Olvass tovább!
Egyre inkább a minőségi borokat és pezsgőket választjuk
Nemcsak az ajándékok beszerzésekor nyitják szélesebbre a magyarok a pénztárcájukat, hanem az italvásárlásnál is. … Olvass tovább!
A pezsgő jegyében
December-januári számunk hagyományosan a pezsgő körül forog: idén a pezsgőtesztre kizárólag palackos erjesztésű, tradicionális vagy transvasée módszerrel készült tételeket vártunk, így az … Olvass tovább!
Pezsgő, virsli, házibuli: Szilveszter magyar módra
A magyarok számára a szilvesztert a pezsgő, a virsli és a házibuli jelenti. A virsli legyen bécsi roppanós mustárral; a házibuli pedig … Olvass tovább!
Nagy édes pezsgő teszt: Asti eljárással készült a győztes!
Az édes pezsgőket hajlamosak vagyunk Karácsonykor desszertbor helyett is fogyasztani, ami persze annak köszönhető, hogy a pezsgő az ünneplés egyik legfontosabb kísérője. … Olvass tovább!
Pezsgő és Aszú
A 2019-es év végét egy igazán exkluzív kóstolóval koronázzuk meg. Az ünnepi hangulathoz mi más dukálna, mint a karácsony és a szilveszter … Olvass tovább!
Itt a bejelentés: új piacra lép a magyar óriásborászat
A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. … Olvass tovább!