Márton-napi kvaterkázás pezsgővel
Történt, hogy 98-ban, az első Márton napom előtt, elmentem tanácsot kérni a Gerlóczy utcába, T.Nagy Tamáshoz. A közelben üzletvezettem a Port Side … Olvass tovább!
Történt, hogy 98-ban, az első Márton napom előtt, elmentem tanácsot kérni a Gerlóczy utcába, T.Nagy Tamáshoz. A közelben üzletvezettem a Port Side … Olvass tovább!
Nemcsak a szilveszteri partik sztárjai lehetnek a buborékos italok, a hétvégi buliban is nyugodtan kibonthattok egy-egy palackkal belőlük. Beszerezni sem nehéz a … Olvass tovább!
Néhány héttel ezelőtt izgalmas meghívásnak tettem eleget, amikor részt vettem a sakechannel.com szervezésében megrendezett Szaké workshopon. Dacára annak, hogy számos remek japán … Olvass tovább!
Több sztori lengi körül az igazi Harry’s Bárt. Valamit tisztázzunk: két vérvonalról beszélünk, de a pezsgős koktélokban mindkettő letette névjegyét. Történt, hogy … Olvass tovább!
A 17. és a 19. század közt viharos történelmi háttér mellett, majd kétszáz év alatt kialakult a tradicionális pezsgőkészítés módszere Champagne-ban. Az … Olvass tovább!
Bár sokan egymás szinonimájának tekintik őket, tévúton jár, aki egyenlőségjelet tesz jelentésük közé. Laikus borfogyasztóknál gyakran előfordul, hogy pezsgőnek titulálják még a … Olvass tovább!
Champagne-ok esetében úgy fest mindenképp. Szakavatott, feketeöves pezsgőisszák már jó ideje mondják, hogy a Champagne számára ideális palackméret a magnum, azaz a … Olvass tovább!
A kékszőlőből készülő fehérbort először Perignon „papánk” készíthette, bár akkor Ő alig lehetett 20. Mikor Széchenyi 1823-ban a londoni lóvásárból hazafelé Claude … Olvass tovább!
A magyar borok népszerűsítését, a fogyasztók eligazodásának segítését tűzte zászlajára a Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor című magazin. A 116 … Olvass tovább!
A csendes boroknál is fontos a szüreti időpont kiválasztása, de a pezsgőalapboroknál ez talán még nagyobb jelentőséggel bír. A megfelelő sav-cukor arány, … Olvass tovább!