Nemes Petra

Majd 11 éve lubickol az italok, főleg a csendes és buborékos borok folyton újat mutató, változó, mély és csodálatos világában. Borászati, szőlészeti és szakértői tanulmányai közepette közel hét évvel ezelőtt csöppent a Radovin Borkereskedésbe. “Túlzás nélkül mondhatom, hogy itt nőttem fel. Elcsépelt és csöpög is, de tényleg szerencsésnek mondhatom magam, amiért nap, mint nap a szerelemmunkámmal foglalkozhatok. Válaszaim nincsenek, kérdéseket felvetni, kísérletezni viszont nagyon szeretek.” Petra egyik rossz szokása, hogy a champagnet üvegből is fogyasztja.

NÉMETI SÁNDOR

A Magyar Borszakírók Körének tagja, WSET felsőfokú okleveles borértő, a WineArtCulture oldal főszerkesztője, tulajdonosa és szerzője, amely a 2014-es Goldenblog versenyen a szakmai zsűri értékelése alapján 3. helyezést ért el gasztro témában. “Szeretem kiélvezni az élet apró szépségeit, a természetemnél fogva pedig túlságosan is őszinte vagyok. Művész lélekkel és kellő humorral rendelkezem az élethez, de időnként kritikus szemmel figyelem a bor-és gasztroszakmát Magyarországon. Túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz ételeket együnk, rossz borokat igyunk, és ne ismerjük, mit is jelent az igazi művészet.”

Pethő TAMÁS

25 éve foglalkozom vendéglátással, főleg eno-gasztronómiai vonalon. Az évek során kellő tapasztalatra sikerült szert tennem a koktélok, borok, és tapasok terén. Egyik nagy kedvenc számomra a pezsgők és magas minőségű sonkák világa, melyek kezelési know-how-ját  fél év andalúziai munkával sikerült finomítanom. 
2008-ban megkaptam a Magyar Gasztronómiai Szövetség Bartender-Mesteri kinevezését. 2012-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a Chevallier Törley Lovagrendjéhez csatlakozhattam, a “Pezsgősztori” (TvPaprika) című mosorában nyújtott munkámért és az általam vezetett vendéglátó egységekben tapasztalható erős “pezsgős-jelenlétnek” köszönhetően. Jelenleg vendéglátói nagy beruházások beindításával foglalkozom szaktanácsadóként.

PUSKA TAMÁS

“Írok. Mióta kitalálták az okosak a blogot. Az önmegvalósítás karakterektől pezsgő műfaját – figyelted az összekötést! -, párhuzamosan iszok, mindent ami jó, sok helyütt, mert izgat a hol. Ezért fősodor a Kocsmablog, és itt egy játék, buborékokkal.”

KNAP GÁBOR

Hosszú évek óta foglalkozik borokkal, az utóbbi időben pedig még többet sörökkel. Csinált WSET tanfolyamot, évekig szerkesztette a legnagyobb magyar boros weboldalt, bejárta a magyar borvidékeket és eljutott számos európaira is. Aztán szépen lassan rájött, hogy a legmagasabb minőségű sörök hasonló izgalmakat tartogatnak, mint a szőlőből erjesztett italok. Néhány hónapra rá, immár saját vállalkozásként elindította a Beerporn.hu-t. A sörökből munka lett, a korábban napi szintű, borokról szóló kommunikálásból pedig hobbi. Megfordult a világ. Csak a pezsgőkért való rajongása nem változott.