Öt tudnivaló a proseccóról
Legyen szó az év bármely időszakáról, az garantált, hogy ha kinyitunk egy palack proseccót, a nyár költözik a poharunkba. Az olasz pezsgő … Olvass tovább!
Legyen szó az év bármely időszakáról, az garantált, hogy ha kinyitunk egy palack proseccót, a nyár költözik a poharunkba. Az olasz pezsgő … Olvass tovább!
Mivel heti szinten eddig is több alkalommal fogyasztottam kedvenc italunkat, így arra vetemedtem, hogy egy nagyon fáradt hétfő délután nyakamba vegyem a … Olvass tovább!
Lassan itt a szeptember, ősziesre fordul az időjárás és vele együtt ezer színben pompázik majd a természet, a levegőben – ahogyan Hamvas … Olvass tovább!
Mivel a pezsgőkészítés alapvetően franca hagyomány, nagy szónak számít, hogy idén a somlói Kreinbacher pezsgője két aranyérmet is begyűjtött világversenyen. A cég … Olvass tovább!
Véli a Charles Heidsieck champagne-ház pincemestere Cyril Brun, aki 2018 áprilisában, a 9. VinCe Budapest Wine Show keretein belül tartott az érdeklődök … Olvass tovább!
Engedjétek meg, hogy picit vendéglátósként is kifejtsem véleményemet az üzletek borlapjainak pezsgő-repertoárját illetően. Volt szerencsém felszippantani az elmúlt hetekben egy új megbízatást … Olvass tovább!
A hihetetlen professzionalizmus és a főzés iránti szenvedélyen kívül vajon mi köt össze két elismert szakembert, jelen esetben egy svéd-és egy magyar … Olvass tovább!
Katalónia egyik legizgalmasabb pincészetében, Barcelonától egyórányira, Penedés vidékén, Sant Sadurniban készülnek öt generáció óta a Gramona természetközeli cavái… … Olvass tovább!
Apró buborékok, elegáns gyöngyözés, stabil, krémes habzás: ilyeneket is hallani, ha egy szakértő társaságában kóstolunk pezsgőt. De hogy igazából melyik mit jelent, … Olvass tovább!
Pezsgőt sokszor csak karácsonykor és szilveszterkor fogyasztunk, pedig a buborékos ital megkoronázhatja családi és baráti összejöveteleinket, egy nyári bulit és egy átlagos … Olvass tovább!