Hasít a piacon Prosecco és a pezsgő
Ismét reneszánszukat élik a habzóboros italok, köszönhetően a prosecco felfutásának. Míg más nyelvek erős különbséget tesznek ezen italfajták között, itthon Széchenyi óta … Olvass tovább!
Ismét reneszánszukat élik a habzóboros italok, köszönhetően a prosecco felfutásának. Míg más nyelvek erős különbséget tesznek ezen italfajták között, itthon Széchenyi óta … Olvass tovább!
A GoodSpirit bár a nevéhez hűen több száz párlattal várja a whisk(e)yk, rumok, ginek és az egyéb minőségi párlatok kedvelőit a belvárosban. … Olvass tovább!
Champagne, crémant, prosecco, cava. Mik is ezek pontosan? Különböznek egyáltalán a pezsgőtől, és ha igen, miben? Tüske Gyöngyi írása Ugye ismerős az … Olvass tovább!
A Champagne Pol Roger állt az élre a leginkább nagyra becsült champagne-házak listáján. A korábbi harmadik és második hely után 2019-ben az … Olvass tovább!
Jön a 14. Magyar Borok Bálja. Az ország hét kiváló borászata és három étterme, illetve egy nagy hírű cukrászda dolgozik azon, hogy a … Olvass tovább!
Ha tippelnem kéne, hogy a szilveszteri őrületen kívül, hol és mikor fogy Magyarországon a legtöbb pezsgő, biztosan a nyári balatoni estéket jelölném … Olvass tovább!
A Törley stílusosan kezdi az évet: Borsos Gergely champagne-, és Törley-lovag karddal nyitja ki a világ legnagyobb méretű champagne-palackját január 26-án, a … Olvass tovább!
A Padovai Egyetem tanulmánya szerint az utóbbi években egyre népszerűbbé váló eredetvédett olasz habzóbor termelése vészesen felgyorsítja a talajeróziót. A kutatók szerint … Olvass tovább!
Sabrage-nak hívják azt az igen teátrális eljárást, amikor a egy méretes karddal csuhintják le egy pezsgősüveg nyakát. Egy egészen költői fogalom is … Olvass tovább!
A verseny január végén lesz Lyonban, ahol kétévente mérik össze tudásukat a kontinentális elődöntőkről továbbjutott versenyzők. … Olvass tovább!