A pezsgő helye a modern gasztronómiában – interjú Blazsovszky Péterrel
A pezsgő a kezdet és a vég. Alfa és Omega. Bármilyen étel mellé párosítható és vele bármit jó elkezdeni. Legyen friss, hideg … Olvass tovább!
A pezsgő a kezdet és a vég. Alfa és Omega. Bármilyen étel mellé párosítható és vele bármit jó elkezdeni. Legyen friss, hideg … Olvass tovább!
Beköszöntött a december, ezzel együtt pedig a pezsgőszezon is. Ugyanis a magyar pezsgőfogyasztásra továbbra is jellemző a szezonalitás, az éves pezsgőmennyiség több … Olvass tovább!
Tizenegyféle középkategóriás száraz pezsgőt teszteltünk, hogy a végére járjunk, mivel érdemes koccintani szilveszterkor. … Olvass tovább!
Na, de vigyázzunk, nehogy a nosztalgiázással átcsússzunk a „bezzeg régen” kezdetű múltba révedés rózsaszín ködébe. Inkább bontsunk fel egy jó pezsgőt, s … Olvass tovább!
A szilveszter mindig remek indokot szolgáltat arra, hogy betárazzunk a kedvenc balatoni pezsgőinkből. Egyrészt az ünnepi fogások mellé, másrészt a partikhoz, de … Olvass tovább!
A Szupermenta 2018-as évzáró terméktesztje során az édes fehér pezsgők átfogó vizsgálatát végeztük el. A hatósági és laboratóriumi ellenőrzések mellett ezúttal sem … Olvass tovább!
Nem kell különösebb bátorság annak megfogalmazásához, hogy olvasóink jó része még meg sem született, amikor Mezei Mihály már pezsgőt készített. Fél évszázaddal … Olvass tovább!
Egy híján húsz hazai pezsgőt kóstoltunk végig nemrég a Borsmenta Sajtóklubban. Jó esténk volt, sok tanulsággal. Ja, és a Carassia Blanc de … Olvass tovább!
Aki követi a blogot, de különösen a FB és az Instgram oldalamat, tudja, mennyire szeretem a Fény utcai Auguszt Cukrászdát: 1993-ban költöztem … Olvass tovább!
Ha tetszik, ha nem a December az ünnepről szól. A családi, a baráti és a céges rendezvények sorra követik egymást. Ilyenkor mindenhol … Olvass tovább!