Rosé, Rozé, Rossato, Rosado és a társaik
Viszonyom a rozé borokkal annyi, hogy félig-meddig fehér és vörösborként is hatnak rám. Ki is nyitják a csipámat, de mélázósak is. Előző … Olvass tovább!
Viszonyom a rozé borokkal annyi, hogy félig-meddig fehér és vörösborként is hatnak rám. Ki is nyitják a csipámat, de mélázósak is. Előző … Olvass tovább!
Dr. Fiáth Attilával, Magyarország egyik legelismertebb borszakértőjével, nemzetközi borakadémikussal, Master of Wine aspiránssal beszéltem pezsgőkről és a fiatalok szerepéről Magyarországon. Attila tanulmányait … Olvass tovább!
Sétáló riporterünk, Császár Zoltán a Rosalia Fesztiválon járt, hogy kiderítse: mi az oka annak, hogy egyre többen fogyasztanak minőségi pezsgőt. Divat lett … Olvass tovább!
Champagne-ban az alapborok kóstoltatása hosszú-hosszú évekig, mit évekig, évtizedekig elképzelhetetlen volt. Ez a trend az utóbbi néhány gyorsan múló esztendőben megváltozni látszik, … Olvass tovább!
A tavalyi szülinapomon lehetőségem volt egy rövid időre ellátogatni Champagne régióba, ahol nem ritka, hogy hatalmas méretű palackokból töltik a pezsgőt közvetlenül … Olvass tovább!
Hogy hogyan is kerül az a milliónyi finom buborék a borba, tudd meg MOST! Nézzük meg együtt mik az alapvető különbségek, hogyan … Olvass tovább!
A hagyomány követése nem zárja ki a technológiai innovációt: ezt a legnagyobb pezs-gőgyártók sorában két vállalat esete is bizonyítja. A Piper-Heidsieck és … Olvass tovább!
Bizonyára mindenki észrevette már, hogy a pezsgőkultúra reneszánszát éli Magyarországon, ami számomra – ha az elmúlt jó néhány évet veszem számításba – … Olvass tovább!
„Siessetek, testvéreim, csillagokat iszom!” A legenda szerint ez a mondat hagyta el Dom Perignon apát száját, amikor megízlelte ezt az isteni nedűt, … Olvass tovább!
A spanyol bortermelés bővelkedik válaszokban. A forró klímára a magasra telepített szőlőterületeikkel felelnek. Új-Zéland és Franciaország sauvignon blanc-jaira a verdejo-t mutatják játszi … Olvass tovább!