Panna Cotta házi karamellöntettel

Divat/Gasztronómia

Vannak olyan desszertek, melyek bár nagy klasszikusok, soha nem mennek ki a divatból. Ilyen a panna cotta is, melyet most egy házi karamellöntettel kínálunk elfogyasztásra.

A panna cottához először kikeverjük a zselatint a vízben és állni hagyjuk. A tejszínt elkezdjük melegíteni egy kisebb lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a vanília kikapart magjait. Első forrásig melegítjük. Ha ez megvan, beleöntjük a zselatinos masszát, és újra felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és alaposan belekeverjük a tejet, majd poharakba öntjük, hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, míg meg nem szilárdul.

Ez idő alatt elkészítjük a karamellszószt: a vizet, a sót és a cukrot egy magasabb falú lábosban közepes lángon összemelegítjük, míg szép aranybarna színt nem kap. Ekkor beledobjuk a vajat és ráöntjük a tejszínt. További 5-10 perc alatt a kívánt sűrűségűre forraljuk. Ha megszilárdult a panna cotta, a kicsit visszahűtött karamellt ráöntjük és egy kevés csokiforgáccsal is díszíthetjük.

FORRÁS és további információk: https://streetkitchen.hu/fantasztikus-desszertek/panna-cotta-hazi-karamellontettel/