Pezsegj át az év utolsó hónapján

Gasztronómia/Hírek/Programajánló

Ha tetszik, ha nem a December az ünnepről szól. A családi, a baráti és a céges rendezvények sorra követik egymást. Ilyenkor mindenhol több buborék robban, mint az év más szakaszában, de ha te még ennél is többre vágynál, vagy egyszerűen csak szeretnél egy kupacban végig kóstolni egy rakás pezsgőt, akkor az alábbi programválogatásból érdemes szemezgetned. A teljesség igénye ezúttal sem volt fő szempont, csak néhány kedvencet gyűjtöttünk össze kronológiai sorrendben.

 

December 9-én irány a Hold,

azaz a Hold utcai piac, ahol másodjára kerül megrendezésre a nagysikerű Vince Champagne Brunch. A rendezvény célja ez úttal sem pusztán az, hogy elmerülhessünk a hazai forgalmazásban lévő Champagne nagyágyúkban, de lehetőséget biztosít arra, hogy a Hol utcai piac Pazar gasztrokínálatában megfelelő társakat lelj a poharadban gyöngyöző buborékok mellé. Ebben a kínálatban kizárt, hogy bárki ne vesszen el rövid időn belül a hedonizmus sűrűjében. A Lakatos Műhely kolbászkülönlegességei, a Kandalló Market burgerei, a MoszkvaTÉR orosz ételkülönlegességei, az extravagáns kanadai chef, Anatoli Belov Husikámja, a Champoint a 4 majomhoz pezsgőbár, a Haxen Market tradicionális ízei a Vörös Homár, a Szulló Szabina és Széll Tamás által életre hívott Stand25 Bisztró, és Szabó Győző Steambooja garancia arra, hogy bármilyen korán is érkezz, napnyugtáig biztosan ne hagyd el a terepet. A Champagne kánaán és a culináris élvezetek mellett alkalomhoz illő Live DJ szett teszi még fesztelenebbé a hangulatot, ha pedig egy picit megpihennél, a pezsgőkről beszélgetni, tanulni is lehet majd a VinCE Lounge területén zajló, könnyed hangulatú Sommelier’s Choice programokon. A rendevény 3990.-Ft-os belépődíj ellenében látogatható, mely természetesen magában foglal egy pohár belépő champagne-t is.
Bővebb információért látogass el a rendezvény honlapjára a https://champagneaholdon.hu-ra. Ne feledd, most szombaton Champagne a Holdon!

 

Természetesen személyes kedvenc Champagne Party csapatom a ChaO!

sem megy el a Karácsony mellet, szó, azaz egy fergeteges ChaO! rendezvény nélkül. Ha már van programod December 22-ére, akkor most még időben lemondhatod, vagy nemes egyszerűsséggel szervezd át az egész kompániát ChaO!-ékhoz. Garantáltan senki nem fog csalódni. A helyszínt természetesen most is misztikus köd övezi, a belépő díj ez úttal is potom 3000.-Ft, ami mondanom sem kell magában foglal egy pohár pezsgőt és egy osztrigát. Akikkel biztosan találkozhatsz: Ayala, Bollinger, Bruno Paillard, Delamotte, Diebolt-Vallois, E. Barnaut, Henry Giraud, Jacquart, Jacquasson, Lanson, Larmandier-Bernier, Paul Goerg, Quartz Reef, Salon, Ca’Salina, Chateau de Fussié, Fasol Menin, Georg Mosbacher, Langlois, Loch. Az osztrigafelelős a jól megszokott, mindig friss Budaörsi Halpiac, The Fishmonger. A férőhelyek száma erősen korlátozott, aki lemarad, kimarad. Egy ilyen hajnalig tartó felhőtlen mulatozást kár lenne elszalasztani. Ne tedd. Még több info a Facebook eseményben.

 

Ha December 28-ára sikerül kiheverned a bejglimámort akkor a Borjour Buborékon a helyed.

A Stefánia palotában megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényen összesen 13 Champagne ház és több mint 20 magyar pezsgős, bubis pincészet, valamint cava-k, cremant-ok és prosecok tömkelege lesz kóstolható. A hagyományosnak számító rendezvény idén számos újdonsággal kedveskedik látogatóinak. A belépőből mindössze 2000.-Ft, mely korlátlan kóstolásra jogosít a rendezvényen megjelenő magyar pezsgőkből és gyöngyözőkből. A 13 kiállító Champagne ház külön termekben kap helyet, így ha kifejezetten emiatt mennél is lesz lehetőséged kiélvezni az italokat. A Champagne-ok több különböző kedvezményes kóstolócsomagban kérhetőek majd. Ha a buborékok után néhány csendes tételhez is kedvet kapnál, arra a Tokaji desszert – és száraz borokat kínáló tokaji sarokban érdemes lesz elidőznöd. A cateringet SZTÁRSÉF biztosítja, lesz osztrigaparádé és persze lesz sok-sok sabrage, a Borjour Buborék idén is nagyot fog szólni. Ne hagyd ki: részletek a Facebookon.

Száraz November után legyen ez a pezsgő December, válassz a fenti programok közül, vagy járd végig sorban az összeset, és búcsúztasd el sok-sok buborékkal ezt az eseménydús évet. Jó szórakozást!