Ferraritól lesz hangos az idei Gourmet!

Programajánló

Ha május, akkor Gourmet Fesztivál. Idén kilencedik alkalommal fürkésszük már hetekkel korábban az időjárás előrejelzést, hogy vajon ismét gumicsizmáinkkal felvértezve vessük bele magunkat a hazai és a nemzetközi gasztronómia legjavába, vagy az esernyőt otthon hagyva a napsütésben kortyolhatjuk kedvenc buborékjainkat.

A 2019-es Gourmet hívószavai a paprika, a sercli és a sör, mi pezsgőisszák viszont mégsem csak ezek miatt várjuk az idei fesztivált.

A világ legjobbjai közt számon tartott pezsgő a Ferrari Trento idén több különleges programmal is megörvendezteti a buborékra szomjazó fesztivállátogatót.

A pincészet története egészen 1902-ig nyúlik vissza, amikor Giulio Ferrari úgy döntött valóra váltja álmát és olyan pezsgőt készít, mely méltó kihívója lehet akár a Champagne-oknak is.  Azt, hogy a Ferrari Trento azzá váljon, aminek ma ismerjük, és oly sokan szeretjük, nagyban köszönhetjük Bruno Lunellinek, aki az 1950-es évek hajnalán csatlakozott a Ferrari Trento történetéhez és tette azt Olaszország első számú pezsgőjévé. Ma már családja harmadik generációja dolgozik megalkuvást nem tűrően azon, hogy a Ferrari Trento minősége ma is olyan legyen, amilyennek egykor Giulio Ferrari megálmodta.

„Trentino Európa legszebb szőlőskertje.” J. W. von Goethe

Kedvenc Ferrari Trento buborékjainkért egytől egyik Trentinoi ültetvények gyümölcsének lehetünk hálásak. Az összesen 9000 hektárnyi szőlőterület ¾ tartozik ma DOC minősítés alá. Olaszországban ez volt az első Method Classico eljárással készült italokra vonatkozó DOC kategória. Dacára annak, hogy a Trentino területeiről ma úgy tartják, hogy a tömegtermelés irányába mozdultak el, a Ferrari buborékok alapanyagául szolgáló szőlőkre ez biztosan nem igaz. A megalkuvást nem tűrő minőség már a szőlészetben kezdődik.

„Harmónia a természet és az ember közt.” – tartja mottójuk. Ennek megfelelően a Ferrari pezsgők alapanyagát szolgáltató szőlőültetvények 100%-a organikusan művelt. Különös gondot fordítanak a biodiverzitás gazdagságának fenntartására, melyet egy nemzetközi egyesület, a Worldwide Biodiversity Association is tanúsít.

A Ferrari mindig is az olasz életérzés megtestesítőjeként gondolt magára, ennek megfelelően tételei magával ragadóan elegánsak, mégis könnyedek, buják és robbanóan gyümölcsösek, egyszóval ellenállhatatlanok. Magabiztosságuk megalapozott, hiszen a külföldi szaklapok is egyre másra osztogatják nekik a magasan 90 pont fölötti értékeléseket.  Giulio Ferrari álma beteljesült pezsgője kétségkívül a világ élvonalában tudhatja magát, mely helyzet a Lunelli család harmadik generációjának fáradhatatlan munkájának köszönhetően biztosan nem is változik meg egyhamar.

Csodálkozunk hát, hogy az idei Gourmet kiemelt helyet biztosít a Ferrari tételeknek a programjában? Cseppet sem!

Május 18-án, szombaton egyből két Ferrariban úszó programból is választhatsz.

13 órától a kortárs magyar csúcsgasztronómia és az olasz életérzés randevúján vehetsz részt. A Ferrari pezsgőkhöz a frissen Michelin csillagot szerző Stand éttermet vezető fantasztikus séfpáros, Széll Tamás és Szulló Szabina készít ebédmenüt. A helyek korlátozottak, az érdeklődés érthető okokból óriási.

Ne maradj le! A jegyvásárlást az alábbi linken megteheted: https://gourmetfesztival.hu/hu/jegyek/category/exclusive-programs#/product/9761

16 órától nagyszabású mesterkurzust tart a pincészet exportmenedzsere. Ha egy izgalmas kóstolóra, esetleg kulisszatitkokra, vagy csupán az olasz életérzésre vagy kiéhezve, ott a helyed.

Ha kedvet kaptál a jegyedet itt tudod beszerezni:
https://gourmetfesztival.hu/hu/jegyek/category/exclusive-programs#/product/9763

Amennyiben a fenti két program után, a fesztivál többi napján is Ferrarit kortyolgatnál, akkor a Borguru standjánál a helyed. Mint a pincészet hazai forgalmazói, természetesen idén is több Ferrari Trento tétellel készülnek. Az olasz pezsgőkön túl a mindenkori fantasztikus champagne kínálata miatt is érdemes felkeresned a Textura étterem és a Chez Dodo standja közt helyet foglaló Borgurut, hiszen „Champagne time anytime”. Kell ennél több a buborékra szomjazónak?

Ha pedig úgy döntenél, hogy a Gourmet fesztivál életérzését, de legalábbis az ott kóstolható tételek egy részét szeretnéd a városba fedett helyen, vagy egyenesen otthon élvezni, akkor a Borirodára biztosan számíthatsz. A Gourmet fesztivál első napjától egészen május 31-ig a Borguru standjának teljes választékát palack formájában jelentős kedvezménnyel vásárolhatod meg akár helyben fogyasztásra akár elvitelre. Nincs más dolgod, csak vidd magaddal a Gourmet-s karszalagodat vagy a Borirodás cégkártya Gourmet kiadását.

Ne feledd 16-ától 19-ig Gourmet Fesztivál a Millenárison! Találkozzunk ott!