Persze az alapszabály a pezsgő kapcsán: bárhol, bármikor. Azt azonban nehéz lenne vitatni, hogy a környezet hozzátehet az élményhez, mégpedig nem keveset. Az Instagramot pörgetve jó néhány helyen el is tudnánk képzelni magunkat.
Cool
Kánikulában az ember hajlamos jégkockákról fantáziálni, de gondolhatunk inkább Új-Zéland hófödte hegycsúcsaira is, egy pohár champagne-nyal a kezünkben.
Aperol színű naplemente
Élvezzük a szardíniai tengerpart látványát, pláne ha a kezünkbe olyan színű Aperol Spritzet tartunk, amilyen színre hamarosan az ég vált.
Mini vakáció
Nyáron tulajdonképpen minden hétvégét egy mini vakációként kellene felfognunk. Még akkor is, ha csak a teraszra ülünk ki vasárnap reggelizni.
Más nézőpont
Az Instagram egyik legkedveltebb #foodporn nézőpontja úgy tekint felülről az asztalra, mint egy térképre. Miért ne tehetnénk ezt egy pohár pezsgővel, a dél-angliai tájat figyelve?
Klasszikusok
Oké, egy hajós-tengerpartos kép nélkül nem képzelhető el egy nyári pezsgős képválogatás. Cava, spanyol tenger, és akkor még nem beszéltünk a halászhálóból kikerülő finomságokról…
Bárhol
Most ideje visszatérnünk a pezsgőzni bárhol alapszabályunkhoz. A lengyel tengerpartot elsőre nem sorolnánk a romantikus desztinációk közé, vagy mégis?
Pezsgőtúra
Van az a kifejezés, bortúra. Vagy jobban tetszene egy pezsgőtúra? Ha pedig borozni a legjobb a helyszínen, pezsgőzni is jobb a szőlősorok között, Olaszországban, Franciacortában.
#Petnat
Svédországban meg kell becsülni a nyári napokat, nincs sok belőlük. Persze hogy a skandinávok imádják az egyik legmenőbb alternatív stílust, ami manapság pezsgő vonalon megy: a Pet-Nat-ot.
Nem narancsból
Ha underground trendek, akkor nyugodtan vaduljunk tovább. Egy buborékos narancsbort? A narancsbor ugyanúgy szőlőből készül, mint a többi bor, csupán mélyebb színe miatt kapta ezt a nevet.
Afterwork
Nyáron nincs üdítőbb munka után, mint egy pohár jól behűtött pezsgő. Ez lenne a zárszó és a végső tanulság.