A kék róka is pezsgőt iszik

Hírek

Budapest szívében található a Blue Fox The Bar, ami friss szemlélettel közelít a lazítani vágyó közönség felé. A Kempinski Hotel épületében található, de nemcsak a szálloda lakóit várják ide, az utcáról is be-belépnek a vendégek, akik ki is ülhetnek a nyüzsgő belvárosra néző teraszra.

Margitics Norbert bartender már 13 éve a hotelben dolgozik, 5 éve pedig a Blue Foxot vezeti, vele beszélgettünk a pezsgőzésről.

 

Mesélnél egy kicsit a szállodáról?

A Kempinski Hotel Corvinus a rendszerváltás után az első joint venture luxushotel volt, az elmúlt 27 évben rengeteg magyar és külföldi fordult meg nálunk, sokan visszatérő vendégeink. 2013-ban  kezdtük el a hotel teljes felújítását, először a földszintet alakítottuk át. A célunk az volt, hogy egy gasztronómiai és életmódközpontot hozzunk létre a város szívében két étteremmel, két bárral és két kávézóval. A The Living Roomon is látható és érezhető, hogy egy lazább környezetet szerettünk volna kialakítani, egy otthonos nappali hangulatát akartuk megidézni, kényelmes fotelekkel, kandallóval.

Ha jól tudom, már a The Living Roomban is felbukkan a pezsgő…

Esténként hat órakor a kollégáim champagne-t sabrage-olnak, ami a palack szablyával történő kinyitását jelenti, majd megkínálják az itt tartózkodó vendégeinket egy-egy pohárral. Aki szeretne, az egy három tételből álló champagne-sort is meg tud kóstolni a Taittinger háztól.

És a bárról mit lehet tudni?

A Blue Fox nem szimplán egy hotel bárja, azt szerettük volna, hogy más közönsége is legyen azokon kívül, akik megszállnak nálunk. Ezért van például, hogy hozzánk akár az utca felől is be lehet jönni, és ezért kapott saját nevet is. Öt éve vezetem a Blue Foxot, és bátran mondhatom, hogy jól működik ez a koncepció. A vendégek szeretik ezt a környezetet, a minőségi italokat, amiket kínálunk, a kollégáim szakértelmét, azt, hogy nincsenek nálunk elszállt árak, hogy pénteken dj, szombaton pedig élő zene fogadja őket.

Mit gondolsz a pezsgőzésről?

Meglátásom szerint egyre népszerűbb a pezsgőzés, és szerencsére sok fiatalt látok, akik akár több üveggel is kikérnek egy-egy este folyamán. Nagyon jó tendencia, hogy eljutottunk az édes pezsgőktől a száraz minőségi palackokig. Mi is támogatjuk ezt, lehet nálunk pohárral is kóstolni, nemzetközi szelekciót tartunk a legismertebb champagne-házak tételeiből, de magyar tradicionális eljárással készült pezsgők is megtalálhatók az itallapon.

Miben látod a koktélokban a pezsgő szerepét?

Egyrészt természetesen az ízéhez is hozzáad, másrészt azt a különleges és elegáns szénsavasságot, ami a minőségi pezsgők sajátja, szerintem érdemes kihasználni a koktélokban. Egyes pezsgőkoktélok már klasszikusnak számítanak, amit mindenki ismer és szeret, de azt is kedvelik, ha egy kicsit csavarunk a dolgon.

Tudnál ajánlani egy pezsgőkoktélt, ami szerinted illik a tavaszhoz?

Ehhez a frissességhez én mindenképpen egy citrusos ízt választanék. Egy-egy arányban piscót, maraschinolikőrt és Chartreuse-t, valamint lime-levet sékelünk jéggel, majd áttöltjük egy pohárba, és felöntjük száraz pezsgővel. Az üde citrus mellett egy kis gyógynövényes, cseresznyés aromát érezni benne a hozzávalóktól. Egy tavaszi estéhez tökéletesen passzol.