Az első Kínai Master of Wine látogatása a Törleyben

Hírek

Fongyee Walker a világ első és ezidáig egyetlen kínai Master of Wine-ja. Férjével, a Master of Wine hallgató Edward Ragg-gel Dragon Phoenix néven WSET akkreditált iskolát vezetnek az ázsiai országban. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) meghívására nyolc napos tanulmányútra érkeztek hazánkba.

Tegnap délelőtt felkereste a Törley Pezsgőpincészet Anna utcai Pezsgő Manufaktúráját. Látogatása során megismerkedett a Törley által készített pezsgőkkel és borokkal. Tanulmányozta a pezsgőkészítési módszereket. Ezek közül számára a transzfer (magnum palackos erjesztésű ) pezsgőkészítés volt a legérdekesebb, hisz ilyet még másutt nem látott.

A Törley Orfeum Pinot Noir rosé kifejezetten tetszett neki, nagyon alkalmasnak tartja a kínai piacra. Elismerőleg nyilatkozott a Törley Gála és Hungaria pezsgőkről is. Koczuba Róbert a Törley Pezsgőmestere személyesen degorzsálta a 2015-ös Francois President Brut nature pezsgőt számára.

Kína bár a világ legnépesebb országa, még nagyon alacsony borfogyasztással bír. Nagy szükség van a fiatal nemzedék oktatására, a kulturált borfogyasztás terjesztésére.

A Törley Kft. Magyarország legnagyobb saját szőlőterületével (Etyek- 900 ha)  rendelkező borászati vállalkozása, egyben hazánk legnagyobb borexportőre is. Főbb exportpiacai Skandinávia, Egyesült Királyság, Németország, Balti országok. Az utóbbi években növekszik a Törley kínai exportja is, így egy –egy véleményformáló személyiség pozitív megnyilatkozása kereskedelmi forgalmi eredményekkel is mérhető.